5 דברים לבדוק לפני שבוחרים חדר כושר

כאשר שוקלים ובודקים איזה חדר כושר יכול להתאים לרצוננו וצרכינו, ישנם מספר דברים שאנחנו יכולים לבדוק. ביניהם, ניתן למנות את מכשירי הכושר המוצעים במקום, את חווית האימון במקום, את דמי המנוי, את שעות התפעול והפתיחה, את ההגבלות או היעדרן על סגנון האימונים הרצוי וכן הלאה.

 1. חדר כושר בשעות פתיחה מתאימות

אחד הדברים הראשונים שניתן לבדוק – הוא שעות הפתיחה. זאת כיוון שאם ברצוננו לחיות את החיים שלנו באופן מלא, ולשלב לתוכם אימוני חדר כושר, אנחנו צריכים לתכנן את הזמן שלנו נאמנה. ועבור זה, עלינו לוודא שהמכון פתוח כשאנחנו רוצים להתאמן בו. אולי יש לנו זמן להתאמן כאשר הילדים בגן ובבתי הספר. אולי יש לנו זמן להתאמן כשאנחנו מסיימים יום עבודה. אולי אנחנו מאלה שמתאמנים דווקא בלילה. ישנן המון אפשרויות, ואלו המאפשרות לנו לשלב אימוני חדר כושר כשזה מתאים לנו בדיוק הן אלו שאנחנו יכולים לבדוק.

אין זה הגיוני לבחור במכון שמציע שעות פתיחה שאינן בקנה אחד עם הלוז שלנו. כך שבכל מקרה, עלינו לוודא מה הלוז שלנו, כמה זמן אנחנו רוצים להקדיש לאימונים ולקחת בחשבון את זמן הנסיעה והחזרה מהמכון. מתוך כך נדע מה הן שעות הפתיחה שעל חדר כושר לאפשר כדי שזה יהיה בכלל רלוונטי עבורנו לבחור בו. מעבר לשעות בהן המכון פתוח, אפשר לבחון מה זמין באותן שעות. האם יש מאמני כושר שעובדים באותן שעות? אם יש סדנאות מיוחדות? עלינו לבדוק במיוחד מה אנחנו רוצים שיהיה בשעות הללו ולבדוק אם המכון מציע זאת.

2. אפשרויות אימון שונות: חדר כושר

הדבר השני שנרצה לוודא שיש במסגרת חדר כושר, היא אפשרויות האימון. מה זה אומר? ובכן, לכל אחד יש תוכנית אימונים משלו. לחלק מדובר בתוכנית אימונים שנוצרה מתוך מאמנים, או לפחות מקורות מידע אמינים דיו וחלק פשוט מאלתרים (ואז זו לא באמת "תוכנית", יותר כמו שרטוט על מפית שאולי מקווים שיעבוד). כך או כך, צריך לוודא שהתוכנית מיושמת כהלכה. לעתים זה אומר לקבל שירותיו של מאמן ולקבל את הפידבק שלו, ולהתפתח מתוך הדגשים וההדרכה שהוא מעניק. אך בכל מקרה, זה אומר שחדר הכושר אמור לאפשר לנו להתאמן נאמנה. עליו להכיל את כל המכשירים הרלוונטיים עבורנו.

ישנם אנשים שלא אוהבים לרוץ. ישנם אנשים שלא אוהבים משקולות. ישנם אנשים שלא אוהבים לעשות תרגילי בטן. על פי כן לכל אחד מהם יהיו העדפות אחרות באשר למכשירים שיהיו בתוככי חדר כושר. בין אם מדובר על הליכונים, מכשירי מדרגות, כלובים להרמת משקולות, משקולות יד ומוט, מזרונים, מכשירי בטן, מכונות שונות וכן הלאה. כשיש לנו תוכנית אימונים, אנחנו יודעים איך אנחנו רוצים ומבקשים ליישם אותה ומה מתבקש להנכיח במכון, מה צריך שיהיה – כדי שנוכל ליישם אותה כהלכה. מתבקש להתחמש בידע הזה ולגשת איתו אל דלפק הקבלה, לבדוק מה יש במכון ולראות אם זה עונה על הצרכים.

3. הכנסת אורחים: חדר כושר

האלמנט השלישי שנוכל לבדוק – הוא זכויות להכנסת אורחים. האם ניתן להביא חברים שאין להם מנוי, ולצרף אותם לאימון שלנו? לא בהכרח כדי שהם יוכלו להתאמן, אלא כדי שהם יוכלו לנכוח איתנו. אולי יש לנו תכנונים משותפים ממש לאחר האימון וזה פשוט נוח יותר. יתרה על כך, האם חדר כושר מאפשר לאורחים לקבל "אימון חינם", על חשבון הבית? כך הם גם יכולים לשבת עם חבריהם, גם לחוות אימון וגם לראות איך זה להתאמן במכון הזה ואז להחליט אם הם רוצים להצטרף גם כן. אלמנט זה, הבה נודה באמת – אינו חובה. אלו מאיתנו שמתייחסים לאימון שלנו "כשמשימה", פחות ישקיעו את הזמן בלבלות עם חברים. אך כשזה נכון ומתאים, זה יכול להיות מאוד נחמד להכניס חברים.

4. חדר כושר ומיקומו

האלמנט הרביעי הוא מיקום חדר כושר.  זאת כי אנחנו בכל מקרה מפנים זמן כדי לבצע את האימון, שכולל את הזמן שלוקח לנו להגיע אליו ולחזור הביתה (או לכל מקום אחר). אפשר לבדוק באם זמן ההגעה והחזרה מתאים ללו"ז שלנו ועולה בקנה אחד עם התוכניות שלנו. אם לא, סביר להניח שתהיה לנו התנגדות מלהמשיך, כי זה פשוט מבקש מאיתנו להקריב דברים שאינם מתאימים לנו. או שנעשה סידור מחדש בעדיפויות שלנו (להקריב יותר זמן ולקבל יותר אימון), או שנבחר מכון קרוב יותר.

5. ערך מנוי: חדר כושר

האלמנט החמישי הוא הערך שאנחנו מקבלים מהמכון אל מול המחיר. המחיר יכול להיות גבוה במיוחד ואף באופן יחסי – אך אם הוא נותן לנו כל מה שאנחנו רוצים וצריכים, זוהי פריבילגיה וזכות גדולה לשלם. באם אנחנו לא מקבלים מה שאנחנו רוצים וצריכים, אזי שהמחיר יכול להיות לא מוצדק ואפשר לחפש מכונים יותר רלוונטיים. על כן, הדגש הוא לא על המחיר עצמו, אלא אם אנחנו באמת מקבלים את מה שאנחנו רוצים וצריכים מהחברות בו. חדר כושר יכול לספק לנו את כל מה שאנחנו רוצים וצריכים, וכל שמתבקש שבאמת נרצה לקבל ונסכים להשקיע את מה שנכון לנו.

 

 

קרדיט תמונה: freepik