הרכבת גשר חרסינה לשיניים

המונח שיקום הפה ברפואת שיניים מתייחס למצב שבו יש צורך לשקם את מראה השיניים הכולל של המטופל וזאת בשל שיניים שחסרות בפיו, או הזקוקות לחידוש כזה או אחר. כל אדם יודע שמראה השיניים שלו  משפיע באופן מהותי על המראה החיצוני שלו. שיניים חסרות או פגומות פוגעות באסתטיקה של כל אדם ולא פעם גם פוגעות בביטחון העצמי שלו ובדימוי העצמי שלו. אם חשבתם שהאופציה היחידה להשלמת שיניים חסרות היא השתלת שיניים, חשוב שתדעו שישנו תהליך קל יותר המוצע כיום לצורך שיקום הפה והשלמת שיניים חסרות. תהליך זה כולל הרכבת גשר חרסינה לשיניים.

מתי יש צורך להתקין גשר חרסינה?

במצב שבו יש כאמור שיניים חסרות בפה של המטופל, ניתן להשתיל גשר חרסינה כאשר מדובר על כמה שיניים סמוכות שחסרות. גשר חרסינה יהיה עשוי בדרך כלל משתי שכבות: שכבה חיצונית של חרסינה המאפשרת לעיסה וכן תורמת לאסתטיקה ושכבה פנימית של מתכת שמטרתה היא לחזק את המבנה, לאטום את השוליים ולתמוך בחרסינה. בכתרים מסוימים משתמשים  בחומרים אחרים במקום מתכת כגון: זירקוניה שמהווה סוג אחר של חרסינה חזקה מאוד. במקרים שמשתמשים בזירקוניה מקבלים שתי שכבות של חרסינה, אחת לתמיכה ואחת ליופי.

יש צורך להתקין גשר חרסינה בכמה מקרים, כגון: על נת למנוע בקיעת יתר של שיניים ממול, כדי למנוע סגירה של מרווח על ידי שיניים סמוכות, כדי למנוע בעיות חניכיים, כדי לתקן חוסר שיניים אשר מקשה על תפקוד נורמלי, כדי להגן על הקירות של השן וכמובן כדי ליצור אסתטיקה טובה יותר לפה של המטופל.

כיצד מתבצע תהליך הרכבת גשר חרסינה?

תהליך הרכבת גשר חרסינה כולל כמה פעולות: ראשית, יש להסיר את השכבה החיצונית של השן בלבד מבלי לפגוע בשכבות השן הפנימיות. בשלב הבא, הרופא יכין גשר זמני עשוי אקריל שישמש את המטופל עד שיותקן לו הגשר הקבוע. לאחר מכן הרופא יקח מידות מדויקות וישלח אותן למעבדה. במעבדה הטכנאי יכין את השלד הפנימי של הגשר ואז יחזיר אותו לרופא למדידה. לאחר שרופא השיניים מוודא כי השלד הפנימי יושב בצורה חזקה, איכותית ומתאימה על השיניים המושחזות שהוא אטום לחלוטין וכך בעצם יכול להגן על השיניים  מכניסת עששת ולא פוגע באסתטיקה הוא מחזיר אותו לטכנאי והוא מצפה אותו בחרסינה. לאחר הציפוי הרופא יאזן את הכתר וידביק אותו באופן זמני. כדאי לחכות בין חודש לשישה חודשים טרם מבצעים את ההדבקה הסופית וזאת כדי לוודא שהגשר מתאים למטופל שהוא נוח וחזק מבחינה מבנית. בתום תקופת ההמתנה הגשר יודבק באופן סופי.

כמה זמן יש להרכיב את הגשר?

בעבר, גשרים מחרסינה היו מחזיקים בממוצע 5 שנים. לאחר 5 שנים היה צורך להחליף אותם. כמו כן, במקרה שבו הייתה בעיה כלשהי עם הגשר אצל המטופל, היה צורך להחליף אותו עוד קודם. כיום הגשרים הרבה יותר מתקדמים ואיכותיים והם יכולים להחזיק אצל מטופל בין 8 שנים ל-20 שנה. אורך חיי הגשר מושפע מהרמה של ההיגיינה עליה שומר המטופל, מצב בריאות החניכיים שלו וכמובן, מאיכות הגשר ואיכות העבודה הן של הטכנאי והן של הרופא ולכן, על מנת שגשר יחזיק מעמד בצורה הטובה ביותר כמה שיותר זמן, חשוב מלכתחילה לפנות לרופא שיניים מקצועי ומיומן אשר עובד עם טכנאי מקצועי.

כיצד מתחזקים את הגשר?

תחזוקת גשר חרסינה לשיניים או פלטת שיניים צריכה להתבצע על ידי צחצוח שיניים בוקר וערב וכן לאחר אכילת מאכלים שדורשים צחצוח. יש להקפיד על ביקור חד שנתי או דו שנתי אצל שיננית בהתאם לצורך וכן, ביקור תקופתי אצל רופא השיניים שמטרתו היא לוודא שאין בעיות בגשר. כמובן שאם אתם סובלים מכאבי שיניים חשוב שתגיעו לרופא שיניים באופן מיידי. אם הגשר יוצר בעיות כלשהן יש לבדוק את המצב ובמקרה הצורך להחליף את הגשר באחר.

 

קרדיט תמונה: freepik